Suomen ensimmäinen sähköiseksi muunnettu Porsche Boxster on nyt katsastettu ja rekisteröity. Samalla saatiin päätökseen muutamia vuosia sitten alkanut projekti. 

 

Boxsterin muunnos lähti käyntiin, kun autosta poistettiin viallinen polttomoottori. Sähkömoottoriksi asennettiin Kostovin sähkömoottori. Porscheen lisättiin moottorinohjain ja akut. Kaikki materiaali saatiin hyvin sopimaan Porschen moottoritilaan ja takakonttiin. 

Auton rättikaton mekaniikka oli viallinen, joten se korjattiin myös. Avoauto-ominaisuus pääsee nyt hienosti oikeuksiinsa sähköisessä Porsche Boxster-mallissa. Autoon ei kulkeudu omasta autosta minkäänlaista pakokaasun katkua. 

 

Sähköinen Porsce toimii meillä mm. laitteiden ja järjestelmien demoalustana. Sen avulla voidaan opettaa ja toteuttaa yhdessä henkilöstön kanssa ajoneuvojärjestelmien ohjelmointia sekä CAN-ohjelmointia. 

Aujoneuvossa toimii Rasberry Pi websocket-siltana. Parhaillaan toteutamme myös kännykkäsovellusta latauksen ohjaukseen. ePorscen avulla  sähkökulkimien tekninen kehitys on konkreettista ja samalla hauskaa. 

 

Tunnelmat ovat katsastuksen jälkeen hilpeät, tuskin maltamme odottaa seuraavaa kesää. Porsche Boxsteriin saadaan silloin toivottavasti runsaasti aurinkosähköä. 

Radio Yle Tampere teki 31.9.2017 jutun ePorschesta ohjelmassaan Tampereen Iltapäivä. 

electric_porsche_boxter

 

 

 

Tags: 
ePorsche

Languages